Partiolaisten adventtikalenterin kuva kertoo joulutarinan

Keskellä lumista joulutoria kohoaa valaistu joulukuusi, jonka latvassa kimmeltää valtava tähti. Partiolaisten adventtikalenterin kuvituksen on loihtinut tänä vuonna Henna Ryynänen. Joulun odotukseen johdattaa myös joulutarina, joka on luettavissa ja kuunneltavissa joulukuussa.

Partiolaisten perinteisen adventtikalenterin tämän vuoden kuva on nyt julkaistu! Kalenterit tulevat myyntiin lokakuussa, mutta jo nyt voit tilata itsellesi muistutusviestin myynnin alkamisesta tällä lomakkeella.

Partiolaisten adventtikalenteri 2024.

Kalenterin kuvittanut Henna Ryynänen on kuvittaja ja graafikko, joka tunnetaan mm. Myry-kirjoista. Ryynänen on tehny myös yhteistyössä Kerttu Rahikan kanssa Vaapero ja Taapero -kirjat, joista ilmestyy sarjan toinen osa syksyllä 2024 ja kolmas vuoden 2025 alussa.

Graafikkona Ryynänen on tehnyt myös yrityskuvituksia, kuten infografiikkaa Helenille. Lisäksi Ryynäsen kuvituksia löytää esimerkiksi Milli Matematiikan oppikirjasarjasta.

Kalenterin kuvittaminen on pitkäjänteistä työtä 

Adventtikalenterin kuvitus ei tarkoita vain yhden kuvan piirtämistä, vaan kuvan ympärille muodostuu kokonainen tarina. Adventtikalenteri herää eloon, kun jokaisen luukun alta paljastuu uusia yksityiskohtia, jotka sulautuvat kokonaiskuvaan ja tuovat yllätyksiä alkuperäiseen maisemaan.

Vuoden 2024 partiolaisten adventtikalenterin suunnitelmat laitettiin kuvittajan kanssa käyntiin jo ennen kuin edellisen kalenterin luukut oli ehditty edes avata loppuun. Adventtikalenteri on kiistämättä tärkein partiolaisten varainhankinnan tuote, jonka avulla tehdään partion harrastamisesta mahdollista ympäri Suomen.

Kuvittaminen vaatii tarkkaa ja pitkäjänteistä suunnittelua. Kuvittajalla on tarkat ohjeet toteutukselle, esimerkiksi tietyissä luukuissa on vuosittain perinteiset aiheet, joita ihmiset odottavat näkevänsä ja kuvan on jatkuttava luukkuja avatessa.

Kuuntele myös kuvaan liittyvä joulutarina

Partiolaisten adventtikalenteri 2024. Yksityiskohta kuvituksesta.

Kalenterikuvaa täydentää myös luettava ja kuunneltava joulutarina. Kalenterin kuvittanut Ryynänen on myös kirjoittanut tämän vuoden joulutarinan,

Joulutarina Täydellinen tähdenlento kertoo sisaruksista, jotka lähtevät jahtaamaan täydellistä joululahjaa vanhemmilleen. Jatkotarinasta ilmestyy uusi osa joka adventtisunnuntai. Ensimmäinen osa ilmestyy sunnuntaina 1.12. osoitteessa partio.fi/joulutarina.

Vuoden 2024 partiolaisten adventtikalenterin myynti alkaa 15.10. Voit jo nyt tilata itsellesi muistutusviestin myynnin alkamisesta tällä lomakkeella.

Verkkokauppa ja myyntipaikat löytyvät osoitteesta adventtikalenteri.fi

Jaa sivu: